5 signalen dat je toe bent aan een nieuw toilet

5 signalen dat je toe bent aan een nieuw toilet

May 25, 2021 Off By Jordy Bruijn

Ieder mens besteedt dagelijks een deel van de dag op het toilet. Het is dan ook geen verrassing dat een toilet na jaren van intensief gebruik aan vervanging toe is. Echter kan het lastig zijn om te beslissen wat je moet doen bij problemen: het toilet repareren, een nieuwe wc kopen of de kwalen simpelweg accepteren? In onderstaande blog vind je enkele signalen die je kunnen helpen bij deze keuze.

Barsten in het reservoir of de pot

Als je regelmatig plasjes water aantreft bij de wc of merkt dat je toilet veel meer water verbruikt dan vroeger, kan er sprake zijn van een barst in het waterreservoir of de toiletpot. Door deze barst kan het toilet gaan lekken. Dit kan vervolgens leiden tot waterschade in je toilet, badkamer, of zelfs de onderliggende ruimtes (bij een badkamer op een hogere verdieping). Deze potentiële schade gecombineerd met de hogere waterkosten, is verre van ideaal. Je doet er dan ook goed om om een nieuwe wc aan te schaffen.

Het toilet is vaak verstopt

In 2017 deed een merkwaardig verhaal de ronde over Zwitserse toiletten die verstopt raakten door briefjes van 500 euro bij drie restaurants en een bank. In die situatie hoefden de toiletten gelukkig maar één keer ontstopt te worden totdat het probleem verholpen was. Mocht jij niet te maken hebben met geld dat op mysterieuze wijze in het toilet terecht komt, maar wel met een toilet dat regelmatig verstopt raakt, dan zou je kunnen overwegen om een nieuwe wc aan te schaffen. Check wel even eerst bij de loodgieter of het probleem niet ergens in de afvoerpijp ligt. Is dit niet het geval, denk er dan over na om het toilet te vervangen