Deze vloeren zijn geschikt als je kinderen hebt

Deze vloeren zijn geschikt als je kinderen hebt

March 15, 2021 Off By Jordy Bruijn

Heb je een nieuw huis op het oog, maar ligt er nog niet de juiste vloer in die geschikt is voor kinderen? Dan is een nieuwe vloer leggen waarschijnlijk een van de eerste dingen die je wilt gaan doen als je het huis gekocht hebt. Maar welke vloer is dan het meest geschikt? En heb je daar eigenlijk wel genoeg budget voor? Zorg er daarom eerst voor dat je weet of je de hypotheek voor dit nieuwe huis kunt krijgen en wat de bijbehorende maandlasten zijn. Die toekomstige maandlasten zijn grotendeels afhankelijk van de prijs van de woning en de huidige hypotheekrente. Als dat financieel allemaal in orde is, kun je op zoek naar welke vloer dan het meest geschikt is.

Je vloer moet er bijvoorbeeld tegen bestand zijn dat kinderen dingen laten vallen en soms per ongeluk vlekken kunnen achterlaten. Maar tegelijkertijd vind je het ook belangrijk dat je kindje comfortabel op de vloer kan spelen. In dit artikel vind je een aantal vloeren die uitermate geschikt zijn voor kinderen.

Laminaat

Wil je graag een houten vloer maar wil je niet dat je vloer te hard is (zoals bij parket het geval kan zijn)? Kies dan voor een laminaatvloer. Deze zijn heel gemakkelijk zelf te leggen en als kinderen erop vallen, vallen ze niet op iets hards. Je kunt zo’n laminaatvloer zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. En wil je wel de voordelen van het materiaal van laminaat, maar zit je niet per se op een houtlook te wachten? Er zijn ook heel veel soorten laminaat die op bijvoorbeeld steen of beton lijken. Er bestaan ook verschillende klassen op het gebied van laminaat. Klasse 32 is uitermate geschikt voor woonkamers.

PVC

Waar tegenwoordig steeds vaker voor gekozen wordt, is de PVC-vloer. Een vloer van PVC biedt een zacht oppervlak voor plotselinge valpartijen. En daarbij kun je ze heel gemakkelijk schoonmaken met een stofzuiger en een vochtige doek of dweil.  PVC is een niet-poreus materiaal en dat remt ook nog eens de groei van bacteriën. Enige nadeel ten opzichte van laminaat is dat op PVC vaak iets sneller krasjes ontstaan.