Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer inspiratie

February 23, 2021 Off By Jordy Bruijn

Kinderkamertjes. Vaak het mooiste plekje van je huis. Het kamertje waar je kleintjes zich tot ware ridders en prinsessen ontpoppen. En waar zij na enige tijd hun eigen stempel op zetten met AJAX-, Feijenoord-, FCTwente-, of AZ-behang of voor de meisjes honderden boybandposters. De eerste 6 jaar heb jij gelukkig zelf nog de touwtjes in handen en kan jij losgaan op het leukste kamertje van je huis. Om het je nog wat gemakkelijker te maken heb ik een paar basis kinderkamer trends voor je op een rijtje gezet.

Hout

Dat ik en een groot deel interliefhebbers fan zijn van onbewerkt hout is een feit. Voor een licht en Scandinavische sfeer is het hout, zoals underlayment, een goede keuze. En het mooiste van dit product is dat je vaak zelf de meubeltjes kan maken. Een eigen ledikant of bed, de commode of kledingkast en als ze wat groter zijn, een eigen bureautje. Dat DIY klusje is dan gelijk dé ideale relatiecheck 😉

 

Dat een kinderkamertje niet al te druk moet zijn kan je zelf ook invullen. Maar om nu de kamer in één effen kleur te schilderen is ook weer zo saai. Dus, voeg op een subtiele manier printjes toe op de kamer. Dat kan in de vorm van behang of verf, maar met stickers of verschillende (foto)lijstjes kan je ook al wat meer speelsheid en eigenheid toevoegen.

Niets is leuker om persoonlijke spulletjes uit te stallen op de plankjes. Knuffels, postertjes, voorleesboekjes en naamblokjes maken een plankje boven de commode of het bureau persoonlijk. En, om heel eerlijk te zijn, het staat gewoon leuk.

Baby, peuters, kleuters… Wat ze ook zijn, rommel maken kunnen ze. Knuffels en speelgoed in grote hoeveelheden vliegen door de kamer. En ik, als panische opruimer, kan daar slecht tegen. Jij waarschijnlijk ook. Zorg dan ook voor stylish verantwoorde opbergmogelijkheden. Een goede dichte kast. Een mooie oude (scheeps)kist. Gevlochten of stalen manden. Hoppa! Weg met die rommel!