Waarom jij gordijnen móet hebben

Waarom jij gordijnen móet hebben

July 3, 2021 Off By Jordy Bruijn

Isolerend

Toegegeven, ik ben een echte koukleum! Nu kan ik best klagen over de kou. Mijn hobby is dan ook om te zoeken naar mooie warmtemakers. En toch kan je de kou het beste bestrijden bij de basis. Nee nee, ik ga niet zo ver om je te adviseren over isolatie van je huis. Denk meer aan stof. Iets voor je ramen, aankleding van je huis. Jawel, ik heb het over gordijnen. Overgordijnen welteverstaan. Zeker in bar-koude tijden zijn gordijnen echt een must have voor je kamer! Niet alleen stralen ze al een stukje warmte uit, ze werken ook nog verrekte isolerend.

Maar om nu niet alleen in de oh-ik-heb-het-zo-koud-klaagzang te zitten wil ik het hebben over de andere functies van overgordijnen. Yes, die zijn er ook!

Decoratief

Overgordijnen. Ik kan mij herinneren dat mijn ouders vroeger vitrage hadden met daaroverheen overgordijnen. En dan van die gordijnen met olifantjes en edelstenen ofzo erop. In ieder geval iets met blauw, wat paste bij de blauwe banken. En in een warme tint wat weer past bij het super hippe gelakte beuken van de jaren ’90. Maar goed, dat terzijde. Naast dat ik die gordijnen écht spuuglelijk vond, kan ik mijn ouders in de tijd wel begrijpen. Die gordijnen hingen daar niet alleen om kou buiten te houden. Ze hingen daar als decoratie. Ze pasten bij het gehele interieur. Nu, dik 20 jaar later, hebben mijn ouders –gelukkig- andere gordijnen. Gewoon in grijs effen, die wederom passen bij het interieur dat zij nu hebben. Het voorbeeld van mijn ouders geeft aan dat gordijnen een aanvulling zijn voor je interieur. Dus naast kou-vangers zijn gordijnen ook een soort accessoire. Of ze nou open of dicht zijn.