Waarom kies je voor een cilinder slot?

Waarom kies je voor een cilinder slot?

May 27, 2021 Off By Jordy Bruijn

Tegenwoordig kan het nog wel eens voorkomen, dat er een poging tot inbraak wordt gepleegd, of dat een poging niet bij een poging blijft! Daarom is het fijn om te weten dat jouw huis beveiligd is met een goed slot, want inbrekers vrij spel geven? Dat wil je absoluut niet. Om die reden hebben wij een aantal zaken voor jou op een rij gezet omtrent een cilinder slot. Het beveiligen van jouw huis is namelijk al een stuk beter geregeld met een cilinderslot. Wie weet kan het op een dag nog goed van pas komen om deze kennis tot je beschikking te hebben!

Welke soorten cilindersloten bestaan er?

Er bestaan verschillende varianten cilindersloten, denk hierbij aan verschillende soorten sloten (vervoersmiddel, vaste objecten, huizen, deuren), ook zijn er verschillende soorten keurmerken.

Bijvoorbeeld het bekende keurmerk SKG, dit keurmerk geeft de garantie dat jij een ‘goed’ cilinderslot hebt –  bij de SKG gekeurde cilindersloten wordt onderscheid gemaakt tussen de 2- en 3- sterren keurmerken SKG cilinder sloten.

Door middel van de SKG cilindersloten kun jij inbrekers weren, met een goed cilinderslot geef je inbrekers géén optie om hun inbrekerswerktuigen in te zetten. Wanneer je daarentegen een matig cilinderslot gebruikt, zullen inbrekerswerktuigen wél werken. Daarom is het verstandig om een SKG 3 sterren cilinderslot aan te schaffen. Met dit 3 sterren cilinderslot kunnen inbrekers ook hun werktuigen niet inzetten en zodoende hebben ze dus geen kans om binnen te komen.

Wat kost een cilinderslot?

Natuurlijk bestaat er onder de cilinder sloten een grote variatie tussen de prijzen, het hangt ervan af wat voor een type cilinder slot je graag wilt en vooral met welk SKG keurmerk. De prijs varieert vaak tussen de €25 en €75, afhankelijk van de kwaliteit van het slot. We kunnen wel aanraden om voor een duurder slot te kiezen, want ook hier geldt; goedkoop is duurkoop.