Wat zijn de trends anno 2020 op het gebied van moderne verlichting?

Wat zijn de trends anno 2020 op het gebied van moderne verlichting?

January 17, 2021 Off By Jordy Bruijn

Het kan best lastig zijn om de juiste verlichting voor je woning te vinden! Kies je voor een opvallende, moderne vloerlamp, of ga je voor een klassieke hanglamp aan het plafond? In dit artikel zetten we de trends anno 2020 voor je op een rijtje! Welke lampen zijn op dit moment populair? Komt de spaarlamp nog voor, of maakt iedereen tegenwoordig gebruik van moderne LED spots? Deze LED spots bieden onder meer het voordeel, dat ze overal in huis van pas komen. Gebruik ze bijvoorbeeld niet alleen aan de rand van de woonkamer, maar ook in de badkamer of keuken!

Tip: op sociale media vind je verschillende pagina’s met talloze ideeën voor de verlichting in jouw woning.  Het biedt je inspiratie, wanneer je het lastig vindt om een keuze te maken.

LED spots blijven aan populariteit winnen

Niet alleen het feit dat de GU10 LED spots door het hele huis gebruikt kunnen worden, maakt dat deze lampen aan populariteit blijven winnen. Ook zijn de spots heel eenvoudig te monteren, wanneer je voor een verlaagd plafond kiest. Verleg het aansluitpunt van de verlichting naar de rand van de woon- of badkamer en zorg er met gipsplaten voor dat het plafond iets verlaagd wordt. Het geeft je ruimte een hele gezellige uitstraling! Mocht je geen vrienden of familie met een verlaagd plafond hebben, dan vind je hier op internet talloze voorbeelden van. Het biedt je inspiratie voor je eigen woning. In welke ruimte kies jij voor een verlaagd plafond?

Lampen mogen best groot zijn

Een van de trends op het gebied van moderne verlichting is het gebruik van grote lampen in huis. Geen kleine, gedetailleerde lampjes boven de eettafel, maar een tikkeltje grof en vooral groot! Ook in de hal van je woning komt een grote lamp goed van pas. Naast de mogelijkheid om voor een losse lampenkap te kiezen, zou je ook verschillende lampen met elkaar kunnen bundelen. Het geeft je ruimte een speels en stoer effect!

Kijken we naar de populaire kleuren voor lampen, dan valt met name goud op. Steeds meer lampen hebben een gouden kleur. Mede door het feit dat deze kleur goed te combineren valt met een diepe kleur op de muur. Denk aan donkergroen of donkerblauw, waar een gouden lamp zeer goed bij aansluit! Het is wellicht een tikkeltje gedurfd om voor een donkerblauwe of -groene muur te kiezen, maar het geeft in combinatie met een gouden lamp een heel fraaie look aan je ruimte.

Naast gouden lampen zijn ook lampen met een zwarte kleur in trek. De zwarte kleur past goed in zowel een strak en modern interieur, als in een klassiek of industrieel ingerichte ruimte van je woning. Kies bijvoorbeeld voor een oude koplamp op een standaard in zwarte kleur. Een robuuste, stoere lamp die in iedere ruimte past! Ook lampen met drie poten winnen aan populariteit in 2020.