YAY voor de lichte vloeren!

YAY voor de lichte vloeren!

June 23, 2021 Off By Jordy Bruijn

Zelf heb ik het en nog iedere dag heb ik daar plezier van; een lichte vloer. Onwijs creatief zelf geschilderd, aangezien de oorspronkelijke vloer een kleur had die ik nog niet eens in mijn keldervloer zou gebruiken. De houten vloer was op zich nog goed, vandaar de keuze om deze lichtgrijs te schilderen. En ja, met die kleur ben ik iedere dag nog blij mee.

YAY punten

Nu is het schilderen van de vloer een tijdelijke nood oplossing. Het blijft toch kras en slijt gevoelig. Goddank dat er nog andere manieren zijn om een lichte vloer te bezitten. Namelijk met (tromgeroffel) vinyl of marmoleum. Je ziet het steeds vaker in interieurs terug komen, een strakke lichte vloer. Is het een tijdelijke trend, of is het blijvend? (oh please, laat het blijvend zijn) En waarom kiezen mensen zoals ik voor een lichte vloer? Een paar ‘yay’ punten:

  • Een lichte vloer laat je kamer groeien. Door de lichte vloer weerkaatst het licht van buiten beter, zodat je kamer groter lijkt.
  • Een lichte vloer, zoals een witte of een grijze, past vaak in ieder interieur. Je kan het gemakkelijker combineren met verschillende soorten en kleuren hout van onder andere je meubels.
  • Gevalletje omdenken; je zal hem beter onderhouden. Door de kleur en het vaak strakke uiterlijk zal je eerder zien dat je de dweil er weer eens doorheen moet halen.
  • De belangrijkste; omdat je het zelf gewoon onwijs super gaaf en stoer vind. Rest my case!

Om je een beetje een beeld te geven van hoe een lichte vloer eruit kan zien, heb ik een aantal foto’s voor je op gesprokkeld. Zelfs eentje van een geschilderde vloer (3x keer raden van wie die is). En denk je nou yep, dat wil ik ook?