Zo maak je de perfecte poster muur

Zo maak je de perfecte poster muur

June 7, 2021 Off By Jordy Bruijn

Ik ben een echte liefhebber van posters in huis. Het geeft een ruimte met een simpel klein gebaar direct een andere look en maakt het huis af. Geregeld wissel ik mijn posters om voor een ander exemplaar. Van zomerse Aperol Spritz sferen naar zwart-wit posters voor in de winter. Maar hoe maak je nou de perfecte poster muur? We geven je tips om zelf de perfecte poster wand te maken met prints die passen bij de ruimte.

Variatie is key
Gebruik verschillende formaten lijsten om het spannend te houden. Vooral bij een grote muur is het aan te raden meerdere posters in verschillende maten te plaatsen. Je kan eindeloos variƫren in formaten en een mix van horizontale en verticale lijnen maken. Je kan veel kleuren en stijlen combineren met elkaar, zeker als je van gewaagd houdt is niets te gek. Wil je veel verschillende prints toch bij elkaar brengen, zorg er dan voor dat je dezelfde stijl en kleur lijsten gebruikt.

Rustig geheel?
Wil je wanddecoratie toevoegen maar niet de volle aandacht op de poster muur vestigen? Kies dan voor prints die bij elkaar passen in kleur en stijl. Dit kan bijvoorbeeld door zogenaamde tweeluik posters uit te zoeken of filter eenvoudig via de website van Desenio op de kleur die je de overhand wilt geven. Ook een ton-sur-ton effect geeft een subtiele touch aan je interieur en past helemaal bij de laatste trends. Gebruik hiervoor een achtergrond kleur op de muur die net een klein beetje afwijkt van de kleur van de poster.

Maak een poster collage
Het is lastiger dan je denkt om in te schatten welk formaat je moet kiezen en hoe een aantal posters in verschillende formaten goed bij elkaar passen. Hoe ideaal is dan de inspiratie wand van Desenio, mega veel voorbeeld poster wanden gemixt in verschillende stijlen. Ben je enthousiast dan kan je eenvoudig die complete setting in je winkelmandje plaatsen.