Zomerse opruimwoede!

Zomerse opruimwoede!

February 14, 2021 Off By Jordy Bruijn

Is bij jou de grote schoonmaak al begonnen? Of heb je al een opruimwoede dag in de planning? Wat kan een mens een bult rommel bewaren hè. Mijn zolder ligt in ieder geval bomvol spul wat eigenlijk wel echt weg kan. Studieboeken, stapels oude woonbladen, net-niet-meer-hippe-maar-zonde-om-weg-te-gooien kandelaars, dekens, knutselprut, wiegje, nostalgische stoel van oma… Het ergste is nog, het ligt gewoon door elkaar ergens los in de ruimte. Voor sommige afgedankte zolderzooi loop ik de trap niet eens helemaal omhoog. Dat gooi ik gewoon over het traphekje.

Laten we trouwens alle kleding en schoenen niet vergeten. Al die dikke vette winterjassen die van de kapstok weer terug mogen naar het ‘rommelhok’ alias de zolder. Of je skikleding, wollen truien, fluffy boots en je sneeuwaccessoires. Van jou, je man/vrouw, je kinderen… Ik hoop toch echt dat die ‘bende’ bij jou wel meevalt. Voel je toch enig herkenning? Dan heb ik misschien wel dé oplossing.

Dé kast

En die oplossing is een kast! Een kast op maat wel te verstaan. Ik heb ook wel een kast. Een kledingkast met legplankjes, hangers en  aparte lades voor klein spul. Alleen is die niet groot genoeg voor ál dat kledinggeweld. Dus ik heb het niet zomaar over een kast. Nee, ik heb het over dé kast der kasten. De inloopkast! Of wacht, misschien nog iets praktischer; de schuifdeurkast. Al is alles waar een deur voor zit al hemels voor je rommel.